De mooiste vloeren voor uw huis

Floorfinder
Scheldestraat 30
Oss, The Netherlands
+31 (0)412 - 657 428
Heywood biedt optie voor LED-gedroogde olie

Heywood biedt optie voor LED-gedroogde olie

Heywood Vloeren neemt als eerste de optie voor LED-drogende olie-parketlijn in gebruik.

Heywood Vloeren zag direct de grote voordelen van deze revolutionaire innovatie van een LED-drogende olie voor houten vloeren. Heywood heeft inmiddels de eerste afwerkingslijn met LED-vloerolie geïnstalleerd. Tijdens het drogen van de vloerpanelen met LED-technologie wordt het hout niet verhit, iets wat wel het geval is bij UV-droging. Dat voorkomt potentiële problemen in de productie zoals opruwen van het hout, verkleuringen en het eventueel loslaten van lijmhechting. "De LED-drogende olie biedt ons enkel voordelen. We hebben dus niet geaarzeld en de stap gezet naar deze innovatieve technologie. De eerste resultaten zijn veelbelovend", vertelt Haike van der Heijden, Algemeen Directeur van Heywood Vloeren.

Voordelen voor zowel de klant als het milieu:

"De optie voor deze nieuwe LED-olie biedt alle voordelen van de bekende UV-oliën zonder de nadelen: ze hardt even snel uit en zorgt voor een goede bescherming van het hout. Maar dan zonder het hoge energieverbruik dat eigen is aan UV-droging. Bovendien komen er geen giftige dampen vrij en heb je dus geen complexe afzuiginstallatie nodig! De testen die we deden toonden bovendien aan dat we heel mooie vloerafwerkingen verkrijgen met de LED-olie. Ook het feit dat de vloerdelen onmiddellijk klaar zijn voor verzending en meteen na afwerking al richting verpakking kunnen, was een sterk argument om te investeren in deze nieuwe technologie. Hierdoor kunnen we nog sneller inspelen op de vraag van klanten en besparen we veel ruimte in onze productie. Met de oxidatieve olie, die wij blijven aanbieden, moeten de parketplanken namelijk eerst nog in een droogrek gelegd worden", aldus Haike van der Heijden.

Enkele andere interessante nieuwsberichten

Binnenkort verwacht!

Binnenkort verwacht!

Om te profiteren van de recent geïnstalleerde afwerkingslijn wordt onze collectie herzien, met nieuwe producten die binnenkort geïntroduceerd zullen worden. Uiteindelijk zal onze collectie bestaan uit zowel oxidatieve/luchtgedroogde als UV afgewerkte producten, waarmee aan de diversiteit van vraag voldaan wordt.

Lees meer over Binnenkort verwacht!