De mooiste vloeren voor uw huis

Floorfinder
Scheldestraat 30
Oss, The Netherlands
+31 (0)412 - 657 428
Ook nieuw voor 2015: 'Old Reclaimed Wood Collection' by Heywood

Ook nieuw voor 2015: 'Old Reclaimed Wood Collection' by Heywood

Nieuw in ons programma is de prachtige collectie Old Reclaimed Wood Collection, met Eiken, Iep en Barnwood.

Dit fraaie hergebruikte oude hout (Reclaimed) kent zijn specifieke toepassingen en is uitermate geschikt voor unieke high-end vloerapplicaties en trendy wand- en plafondpanelen. Dit zeldzame, hergebruikte en natuurlijk verweerde hout wordt graag door architecten en kenners in nichemarkten ingezet. Juist omdat de 'Old Reclaimed Wood Collection' by Heywood mooie, krachtige kleurvariaties laat zien, alsmede het prachtige patina van onbehandeld hout dat door de eeuwen heen op een natuurlijke wijze door het weer op straffe wijze is verweerd en gedroogd. De 200+ jaar oude houtsoorten worden geclassificeerd als 'Reclaimed Century-D Wood' en kennen een mix van bruine en grijze tinten, variërend van licht naar donker en met een sterker karakter dan nieuw eiken.
Onze Reclaimed Century-D collectie kenmerkt zich door natuurlijke, donkere noesten, scheuren en spijkergaten, met een stabiel kleurenpatina dat niet meer door Uv-licht wordt beïnvloed.

Het hout van onze 80-jaar oude houtsoorten wordt geclassificeerd als 'Reclaimed Lifetime Wood' en is doorgaans wat lichter van kleur en bruin/grijs van kleur.

Er zijn een tweetal oppervlakte-opties: 'Venasque Surface' is het originele, ruwe textuur op beide classificaties. Deze Venasque buitenzijde kan onbehandeld worden gelegd en behoeft ook geen verder onderhoud. 'Compiègne Surface' is de gladdere, geschuurde en geborstelde binnenzijde van beide houtclassificaties en is tegelijk ook lichter van kleur.
'Century-D Oak Compiègne' is een eiken mix van oude goudbruine tinten met donkere barsten en spijkergaten. 'Lifestyle Oak Compiègne' kent een eiken mix van middelbruine tinten met enkele donkere barsten en gaten. Het oppervlak van Compiègne moet worden geolied en onderhouden. Kijk voor uitgebreide details op onze website op het onderwerp Reclaimed, of neem contact op met uw Heywood Vertegenwoordiger.

Enkele andere interessante nieuwsberichten

Binnenkort verwacht!

Binnenkort verwacht!

Om te profiteren van de recent geïnstalleerde afwerkingslijn wordt onze collectie herzien, met nieuwe producten die binnenkort geïntroduceerd zullen worden. Uiteindelijk zal onze collectie bestaan uit zowel oxidatieve/luchtgedroogde als UV afgewerkte producten, waarmee aan de diversiteit van vraag voldaan wordt.

Lees meer over Binnenkort verwacht!